♣ Halv 8 hos mig (a la maxiköket)!


Det hela började med att majoriteten av färsken gick på semester, precis lagom till att kunderna kom tillbaka.. Vi som var kvar slet och svettades, vi jobbade över, kortade ner raster och sprang under arbetstid för att avdelningen inte skulle eka tom. Hursomhelst så kände vi ett behov av någonting att förgylla vardagen med och eftersom Per (även ibland kallad Pelle) och jag (Jenny) alltid smågnabbas och mäter våra styrkor i mat så kom vi en eftermiddag på att det va ju just det vi skulle göra på riktigt och på ett trevligt sätt! Bjuda varandra på middag på våra "ess". Vidare utvecklades denna ide till ett "Halv8 hos mig koncept" och Janne och Karin hakade snabbt på.

För icke deltagande skall kunna följa middagarna så kommer jag att blogga om dessa, ta mycket foton, lägga upp recept och skriva utförligt om det som sker. Så för att ni skall kunna vara med från starten så kan ni nedanför läsa presentationen av deltagarna.



Nu har äntligen ”Halv 8 hos mig” kommit till Umeå och denna gång är det Maxikökets Ess som skall stå för middagarna!

DE 4 MEDVERKANDE ÄR

Pelle Salomonsson den oförutsägbara kocken med en stor portion humor. Har arbetat i resebranschen, har även familjeanknytning till Schweiz.  När Pelle är i maxiköket slår han på charmen och det är inte många kunder som inte handlar av det han bjuder på. Pelle vet hur man säljer.  Denne man är även en stor förespråkare för Västerbottenost! Blir spännande att se vad Pelle hittar på! Ett av Pelles trumfkort är att han är oslagen i Singstar, tydligen har denne man vunnit flera mästerskap, möjligheten finns att mickarna dammas av inför kvällen.

Vår andra medverkande är Janne Jokipii, det hörs på namnet att denne man kommer från grannlandet Finland. Janne är kollegan med det stora hjärtat som alltid tar hand om de sina, kunderna stannar alltid lite längre vid maxiköket när Janne lagar mat. Denna man har en stor förkärlek till korv och verkar ha ett fint vinlager hemma, ”vin på Jannes balkong” är ett vida känt begrepp.  Janne kan bli svårslagen som värd, det verkar vara ett mycket starkt kort han sitter på!

Den första kvinnan och vår tredje medverkande är den klyftiga Karin Stennek. Hon har arbetat som kock på engelska pubbar och är en stolt ägare av ett antal tomatknivar. Karin är kvinnan med stort K, ordvitsar och skämt är aldrig långt borta.  Hon är effektiviteten själv och med ett stort intresse höjer hon recepten i maxiköket till toppnivån. Skall Karin överraska gruppen med något typiskt engelskt eller har hon något annat spännande i skjortärmen!

Den sista medverkande är den något oordnade kvinnan, Jenny Andersson. Hon har en passion för delikatesser och framförallt ost. Om Jenny hade möjlighet så skulle hon leva på ost. Frankrike är det land som ligger Jenny närmast om hjärtat och det är inte helt otänkbart att kvällen hemma hos henne går i blå-röd-vita färger. När Jenny gästspelar i Maxiköket har hon svårt att följa recepten och tar gärna lite extra av det goda.  Recept är mera ett riktmått än en lista att följa för henne och man vet aldrig hur middagarna blir. Spännande!



Startskottet går lördagen den 28:e hos mig under temat Frankrike.

Det kommer bli drama, svett, tårar, kärlek, vin, recept, livsnjutning, fantastisk mat och framför allt så kommer det bli skratt och glädje! Vi ser alla fram emot detta, det är så spännande!

Följ bloggen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0