Ädelostsallad

Kanske inte låter som en höjdare, men det är min favoritsalllad sen länge, ibland kör den till kött eller kyckling men även som enbart sallad, som idag. En stor tallrik med en skiva av surdegsbrödet jag bakade igår.



Recept 1 lunch eller som tillbehör för 2

1 krispsalladshuvud (eller annan salllad, jag körde provencalska blandningen idag)
1 äpple, skivat tunnt, gärna ett syrligt.
1/2 honungsmelon, bitad i lagom stora tärningar.
2 passionsfrukter
1 bit gräddädelost eller egen favorit bland blåmögelostarna

dressing (viktigt att göra denna, blir inte alls samma sak med en annan)
1/2 dl grädde
1/2 äggula
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 knivspets dijonsenap
salt, peppar

Blanda dressingen, och ringla över salladen innan servering. MUMS!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0