Ädelostsallad
Kanske inte låter som en höjdare, men det är min favoritsalllad sen länge, ibland kör den till kött eller kyckling men även som enbart sallad, som idag. En stor tallrik med en skiva av surdegsbrödet jag bakade igår.

Recept 1 lunch eller som tillbehör för 2
1 krispsalladshuvud (eller annan salllad, jag körde provencalska blandningen idag)
1 äpple, skivat tunnt, gärna ett syrligt.
1/2 honungsmelon, bitad i lagom stora tärningar.
2 passionsfrukter
1 bit gräddädelost eller egen favorit bland blåmögelostarna
dressing (viktigt att göra denna, blir inte alls samma sak med en annan)
1/2 dl grädde
1/2 äggula
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 knivspets dijonsenap
salt, peppar
Blanda dressingen, och ringla över salladen innan servering. MUMS!!!

Recept 1 lunch eller som tillbehör för 2
1 krispsalladshuvud (eller annan salllad, jag körde provencalska blandningen idag)
1 äpple, skivat tunnt, gärna ett syrligt.
1/2 honungsmelon, bitad i lagom stora tärningar.
2 passionsfrukter
1 bit gräddädelost eller egen favorit bland blåmögelostarna
dressing (viktigt att göra denna, blir inte alls samma sak med en annan)
1/2 dl grädde
1/2 äggula
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 knivspets dijonsenap
salt, peppar
Blanda dressingen, och ringla över salladen innan servering. MUMS!!!
Kommentarer
Trackback