Dagens smaksensation!

Började dagen med en Cafe au Lait och en croissant aux amandes. Med dagen tidning satt vi där och myste, runt om i lokalen hörs njutningsfulla suckar och det märks att folk njuter av sina frukostar. Allt från unga tjejer, turister, fransmän, familjer och riktiga orginal trängs i den lilla lokalen, folk väntar med brickor i händerna för att få en plats. Men en ljuvlig doft av söta smördegar och nygräddade surdegsbröd låg konstant i lokalen och kicklade smaklökarna  och det va inte utan att vi snart va hungriga igen!


Vi åkte ju ändå dit för att äta brunch och det va exakt vad vi köpte sen.

Dagens brunch bestod av Konfiterade oxkinder med Gratin dauphinois, karameliserat äpple, roquefortcreme, croissant au jambon, endivesallad med valnötter och stekt ägg.

Ljuvligare brunch/lunch har jag inte ätit, allt var så vällagat och smakrikt, rosmarinkryddat kött som va så mört att det smalt i mun till det en lite syrligt söt rödvinssås. Gratin dauphinois va perfekt med en tydlig mustig smak av gruyéreosten. Den va toppad med ett sött karamelliserat äpple. Endivesalladen va fräsch och krispig och tillsammans med roquefortcremen och valnötterna så sjöng smaklökarna! 
Jag hade dömt ut croissanten med skinka, ost och ägg, för det kändes ganska svalt i sällskapet av de andra fantastiska komponenterna på tallriken men oj så fel jag hade! Skinkan var salt och osten va kraftfull och smakrik, tillsammans med den spröda croissanten och det lena ägget va även denna del en sensation!

Mums mums mums!!!



Oxkind är något jag inte smakat tidigare och det va fantastiskt! Säkert gjorde tillagningen sitt men det va så mört och fint! Mums! Helt klart något jag måste försöka hemma! Men hur konfiterar man oxkind? Nån som vet?


Lycka!


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2011-07-20 @ 07:47:12
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0