En annan typ av chokladtårta
Håller på att experimenterar lite och prövar idag att baka en chokladtårta, den är utan mjöl och bakpulver, påminner om en chokladfondant till receptet. Men den ska stå och stelna en natt i kylen.. jag gissar att den blir som mjuk lite fluffigare chokladtryffel... Spännande!
Recept:
4 äggvitor
1 ägg
4 äggulor
2 1/2 dl strösocker
200 g mörk blockchoklad
200 g smör + smör till formen
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och pösigt. Bryt blockchokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör chokladen slät och rör i smöret.
Häll chokladen i äggblandningen och blanda till en slät smet.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i blandningen med sked. Häll smeten i en rund smörad form med ca 25 cm diameter. Grädda i ca 15 minuter. Låt kakan stå över natten i kylskåp före serveringen.

Recept:
4 äggvitor
1 ägg
4 äggulor
2 1/2 dl strösocker
200 g mörk blockchoklad
200 g smör + smör till formen
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och pösigt. Bryt blockchokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör chokladen slät och rör i smöret.
Häll chokladen i äggblandningen och blanda till en slät smet.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i blandningen med sked. Häll smeten i en rund smörad form med ca 25 cm diameter. Grädda i ca 15 minuter. Låt kakan stå över natten i kylskåp före serveringen.

Kommentarer
Trackback