Salade de pommes de terre à l'aïoli

Istället för att köpa en fet trist potatissallad för dyra 30 kr/liter så får ni nu följande recept:

1 kg färskpotatis, nykokt, ska vara ljummen vid tillredning för att den ska dra till sig smakerna
3 äggulor
1 dl neutral olja, typ raps
1/2 dl olivolja
1-3 klyftor vitlök
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
persilja, gräslök, rödlök, salladslök, andra örter, gå på känsla och vad ni har hemma!
salt, peppar
1 liten burk creme fraiche (ej lättvariant)

Gör så här:
Koka potatisen, dela dem efter kort avsvalning i 2-4 delar, ganska stora bitar är bra, annars kan det bli mos!
Aioli: vispa äggulorna samtidigt som oljan droppas i, efter en stund kan man vispa med en tunn stråle istället.
pressa ner vitlök, smaksätt med dijonsenap, vinäger, salt och peppar.
Potatissalladen: blanda ihop allt, men var försiktig, vänd ner potatisen i aiolin, krydda efter smak men var generös med lök och örter!!!



detta är ett recept som kan varieras på många sätt, men det bästa är att det är så billigt.. det jag brukar handla hem är potatisen och creme fraiche, resten har man ju hemma, så runt 10-15kr för en stor sats potatissallad som är hundra gånger godare än den köpta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0